Molnár Csaba @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
04.
06.
11:27

Görögország tizenkét orosz diplomatát zavarna ki az országból

Több más európai ország után Görögország is kiutasít több orosz diplomatát. Az athéni külügyminisztérium szerdán tizenkét diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek. Ez azt jelenti, hogy el kell hagyniuk Görögországot. Más uniós tagállamokhoz hasonlóan az athéni kormány is az Ukrajna elleni orosz agressziós háborúra hivatkozott ebben az összefüggésben. A német kormány hétfőn 40 orosz diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek, az olaszok 30, a franciák pedig 35 orosz diplomatától szabadultak meg.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
09:47

Már India is bemutatott az oroszoknak

India határozottan elítélte az ukrajnai Bucsa városában történt gyilkosságokat, és bár nem tette felelőssé Oroszországot a történtekért, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy tartson nagyobb távolságot Moszkvától a háború ügyében.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
09:24

"Mindenki meneküljön Luhanszkból, amíg még lehet!"

A kelet-ukrajnai Luhanszk régió hatóságai felszólították a lakosokat, hogy öt "humanitárius folyosón" keresztül távozzanak, "amíg biztonságos". Ukrajna szerint az orosz csapatok átcsoportosítanak és új offenzívára készülnek a Luhanszkot is magában foglaló donbászi térségben.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
03.
23:01

Dunaújvárosban élre állt a fideszes jelöl

Elvesztette vezető helyét a Fejér megyei 4. szavazókerületben az ellenzéki Kálló Gergely. A voksok 82,93 százalékos feldolgozottságánal a fideszes Mészáros Lajos 36 szavazattal áll az élen.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
03.
22:29

Győr-Moson-Sopronban hatalmas a fideszes fölény

A Fidesz botrányhőseinek városaiban mintha mi sem történt volna. Győr (Borkai Zsolt) mindkét választókerületében nagyon masszív – 15, illetve 30 százalékponttal – előnnyel vezet a fideszes jelölt, Simon Róbert Balázs, illetve Kara Ákos. Sopronban (Szájer József) pedig 25 százalék körüli Barcza Attila előnye.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
03.
22:18

Török Gábor már mondja a tutit

"Úgy néz ki, hogy megszületik a centrális erőtér második kiadása."

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
03.
22:02

Előzött egy ellenzéki jelölt Budapesten

A budapesti 11. választókerületben változott a helyzet, az eddig vezető Wintermantel Zsoltot megelőzte az ellenzéki Varjú László. A feldolgozottság 15,49 százalékos, Varjú előnye több mint 5 százalékpont.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
03.
21:55

A vidék narancssárga: egyelőre három helyen vezet ellenzéki jelölt

A vidéki egyéni körzetek egyelőre elsöprő fideszes fölényt mutatnak: mindössze három helyen vezet ellenzéki jelölt. Baranya 1. választókerületében (Pécsen) Mellár Tamás, Fejér 4. választókerületében (Dunaújvárosban) Kálló Gergely és Csongrád 1. körzetében Szabó Sándor áll az élen. Az összes többiben a Fidesz-KDNP jelöltje.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
03.
21:34

Székesfehérvár egyelőre a Fidesznek áll

A választás végkimenetele szempontjából is többek által is kulcskerületnek tartott Székesfehérvár 1. szavazókörzetében 17,33 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Vargha Tamás 48,36 százalékon áll, az ellenzéki Márton Roland egyelőre 40,40 százalékon tartózkodik. A város másik szavazókörzetében ugyancsak a fideszes jelölt vezet: Törő Gábor 58,56 százalékot szerzett, az ellenzéki Fazakas Attila 27,90 százalékával szemben. A feldolgozottság itt 44,32 százalék.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
31.
17:34

Stoltenberg: az orosz csapatok "nem kivonulnak, hanem átcsoportosítanak"

A NATO főtitkára kijelentette, hogy további offenzív orosz akciókra számít, amelyek "még több szenvedést hoznak". Jens Stoltenberg a szervezet 2021-es éves jelentése kapcsán tartott brüsszeli sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hírszerzés szerint "az orosz egységek nem visszavonulnak, hanem átrendeződnek. Oroszország megpróbálja átcsoportosítani, újratölteni és megerősíteni offenzíváját a donbászi régióban. Ugyanakkor Oroszország fenntartja a nyomást Kijevre és más városokra".

Szerző(k): Molnár Csaba